Rurik 2003 Segling från Norrtälje – Sankt Petersburg

Färden i österled. Jo vi fick faktisk ihop en besättning och Tälja lämnade Norrtälje fredagen den 26 juni för färd mot Ryssland. Fullastade med prylar för åtminstone hyfsat bekvämt levene och framför allt bra säkerhet genomfördes sedan den över 400 sjömil långa färden. Seglandes, roendes och bogserandes kom så Tälja fram den 25 juli nästan precis en månad senare och till och med några dagar före plan… trots osedvanligt mycket ostliga vindar.
Efter 10 dagar i Sankt Petersburg och ytterliggare ett par i väntan på att lastas ombord på lastfartyg för hemtransport kom Tälja hem igen den 9:e augusti, via Norrsundet ett par mil norr om Gävle.
Om denna resa finns naurligtvis väldigt mycket att berätta men viktigast av allt var att varken båt eller besättning råkat ut för några större missöden. Och även om inte budgeten höll riktigt så blev det faktiskt pengar över. 13 personer deltog ombord och tillsammans med Regin, Viking Plym, Mjösen Lange, Slavia, Norsemen, Storholmen, Druzhina och Historiska Museet bidrog vi till ett av det större evenemangen för att fira Sankt Petersburgs 300 års jubileum.
/Göran J